Wat doet een ontspiegeling op een brillenglas.

Deze laag zorgt ervoor dat hinderlijke reflecties tegengehouden worden met als gevolg dat het zicht rustiger is. 

 

Shamir Glacier Plus UV

Uitgebreid onderzoek heeft tot de hoogwaardige Glacier Plus coating geleid. De coating biedt niet alleen weerstand tegen vuil en krassen maar zorgt voor kraakhelder zicht. Het glas blijft lang helder zonder hinderlijke reflecties en is eenvoudig te reinigen. Inmiddels is er een verbeterde versie: Glacier Plus UV. Met behoud van de oorspronkelijke kwaliteiten en biedt de coating nu UV-bescherming voor de ogen. De voorzijde weerspiegelt de UV stralen en de voorkomt dat deze schadelijke straling richting de ogen reflecteren.

Dit maakt het verschil:

  • Complete UV bescherming
  • Optimaal ontspiegeld
  • Antistatische eigenschappen
  • Het oppervlak is water- en vetafstotend
  • Duurzaam
  • Verbeterde gezichtsscherpte

UV PROTECTION

 Een nieuw concept in uitgebreide UV bescherming

Glazen met 100% UV bescherming bestaan, maar kunnen de ogen niet beschermen tegen de UV reflecties die via de achterkant van het glas in de ogen komt. De nieuwe coatings met de

toevoeging UV bevatten een  aanvullende UV beschermingslaag op de achterzijde die voorkomt dat schadelijke UV straling in de richting van de ogen reflecteren. Dat is uitgebreide zonnebescherming

  

VERBETERDE ONTSPIEGELING

Verhoogd comfort en stijl

Door het toepassen van Shamirs nieuwe aberation-free chromatics proces worden regenboogreflecties, oftewel Newton Ringen, voorkomen. Dat betekent dat een glas met Glacier Plus UV een beter zicht geeft, zonder afleidende weerspiegelingen, en het glas er mooier en natuurlijker uitziet. Dit proces zorgt voor de perfecte harmonie tussen het glasmateriaal, de ontspiegeling en de Hardcoat. Zo is de hoogste optische prestatie en de duurzaamheid van de laag verzekerd.

 

SUPER HYDROPHOBIC

Verbterde water- en vetafstotende werking

Vanwege het speciaal ontwikkelde supergladde oppervlak is de coating water- en vetafstotend. De perfecte hechting van de gladde toplaag op de ontspiegeling geeft als resultaat een brillenglas dat effectief vlekafstotend is. Dat betekent dat er geen moeilijk te verwijderen vingerafdrukken of watervlekken op de glazen komen die voor een belemmering van comfortabel  zicht zorgen.